Elektrische fietsen

Een elektrische fiets wordt vaak benut.  Dat is logisch, iedereen kan een duwtje in de rug gebruiken bij tegenwind of tegen een heuvel op. Elektrisch fietsen blijft een gezonde bezigheid, want je moet zelf trappen, maar je bent niet bezweet en uitgeput en bezweet als je op school of werk aankomt.  Indien conditie of kracht minder wordt vanwege ouderdom of ziekte, dan blijf  je met een elektrische fiets actief en onafhankelijk.

Een elektrische fiets biedt elektrische ondersteuning als mogelijkheid. Je kan er normaal op fietsen met ondersteuning van diverse motoren zoals een middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor. Deze ondersteuning werkt dan wanneer je zelf ook meetrapt.  Dus houdt die steun op bij stoppen met trappen of afremmen. Bij het  weer kracht zetten volgt weer de elektrische ondersteuning.

Allerlei redenen zijn er waarom er meer modellen elektrische damesfietsen zijn dan modellen elektrische herenfietsen. De elektrische fiets werd eers  ontwikkeld  voor senioren en mindervaliden. Die hebben baat bij een fiets met een lage instap, een damesframe dus. Want een herenframe heeft, zoals bekend,  een hoge stang tussen balhoofd en zadel. Meestal worden vrouwen ouder dan mannen. waardoor er meer vraag is naar elektrische damesfietsen.

Omdat elektrische fietsen ook gebruikt worde door scholieren en forenzen, worden er nu meer elektrische herenfietsen geproduceerd. En worden er ook door producenten meerdere,  sportievere dames- en unisex e-bikes gemaakt.

FSN websitebalkje Pechpas websitebalkje
© 2020 BIG Wholesale B.V.. All Rights Reserved.