Transportfietsen

Vroeger werden ze veel gebruikt door bakkers- en slagersjongens, maar tegenwooordig wordt omdat de Pelikaan transportfiets ook vaak  gebruiktvanwege de multiinzetbaarheids. De transportfiets heeeft ruimte voor sporttas, schooltas en een boodschappentas. Met voorop een stevig rek en vaak een bagagedrager achterop (de full-transport fiets). De Pelikaan fietsen worden stevig gebouwd, voorzien van dikkere spaken dan bij andere fietsen, met versnelingen of zonder versnellingen, alleen met een terugtraprem of ook met velgremmen dan wel rollerbrakes.

Pelikaan transportfietsen heeft deze in heren- en damesuitvoering. In diverse maten en soorten, voorzien van een brede voordrager, maar ook met een smaal voordrager, waardoor de fiets stallen in een fietsenstalling zonder problemen gaat.

De Pelikaan transportfiets of transporter met versnellingen is ideaal bij veel bagage als je tochten maakt. Zeker in een heuvelachtig gebied. Bij een fiets zonder versnellingen kan minder schade ontstaan, wat bij de jeugd weer een voordeel is.

Er zijn ook Pelikaan transportfietsen die een veer tussen vork en frame hebben, waardoor omklappen van het stuur bij de fiets stallen wordt voorkomen. De luxere Pelikaan transportes hebben een stuurslot, waarmee het stuur  wordt vastgezet door een korte draaibeweging.

FSN websitebalkje Pechpas websitebalkje
© 2019 BIG Wholesale B.V.. All Rights Reserved.